Etiketter

fredag 7 februari 2014

Doping

Doping
Man kan använda sig av centralstimulerande preparat som gör att man orkar träna mer, så att sina muskler får jobba ännu mer och blir ännu större. Man kan också stimulera muskelväxten med hjälp av anabola androgena steroider (AAS) eller så kan man använda växhormoner.Man kan använda sig utav AAS inom sjukvården, även om man inte gör det så ofta så använder man det till tillexempel vid underproduktion av manliga könshormoner, eller hos äldre personer som har problem med benskörhet och till personer som är svårt sjuka.
AAS finns som tablett, injektionspreparat och plåster.

Kroppen påverkas rätt mycket, man kan börja bete sig aggresivt. Under och efter perioder av AAS-missbruk kan man också drabbas av nedstämdhet, depression, ångest, oro och sömnstörningar. Beteéndet skadar inte bara sig själv utan omgivningen också.
Levern påverkas när man Tar AAS, man tar det för länge kan man få blodcyster i levern och både dödliga och ofarliga tumörer kan utvecklas.
Killar:Den som använder AAS får snabbt en ökad muskelmassa och går upp i vikt
Tjejer:menstrutationen kan bli konstig,

om man använder sig utav av det för att man ska orka träna mer så tycker jag det är väldigt onödigt att använda sig utav det. Kroppen mår så mycket bättre utan och man ska inte tillexempel träna för mycket. Det kan också se väldigt fake ut så att det blir bättre för kroppen att både inte ta det och det ser mer naturligt ut att inte göra det och om man tar det bara för at orka träna mer så anstänger man sina muskler för mycket. Jag tycker det är en helt annan sak att ta det tillexempel inom sjukvårde då det kan hjälpa folk.

källor:
http://www.drugsmart.com/fakta/dopning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar