Etiketter

fredag 14 februari 2014

Sammankoppling oönskad och den heliga Graal

Sammankoppling
boken oönskad evigt liv: Man tar medicinen evigt liv om man vill leva föralltid. Om man tar den medicinen får man inte skaffa barn för då måste man genast sluta ta medicinen och då kan man lätt bli sjuk eftersom att man inte kan dö annars vilket folk är rädda för. Om man endå skaffar ett barn så blir barnet bortfört och hamnar på ett barnhem tillexempel grange hall och där blir man kallad oönskad och man måste göra massa sysslor som ”oönskade” är till för enligt föreståndaren på barnhemmet. Ett barn som är oönskad skulle aldrig få ta medicinen evigt liv. Man kan endast dö om man är med i olyckor eller någon rälig sjukdom.


Den heliga Graal: Jesus och hans lärljunga drack ur den under den sista nattvarden innan han korsfästes. När han korsfästes så kom det blod i den heliga Graalen. Man ”dricker” Jesus blod ur den.

Likheter: det finns inte så många likheter mellan evigt liv och den heliga Graal.

Skillnader: Evigt liv är en medicin som gör att man lever föralltid och man får inte ha barn. Den heliga Graal är en bägare som Jesus och hans lärljunga drack ur innan han blev korsfäst.







Källor:
Bok- kung arthurs värld av Kevin Crossley-Holland illustrerad av Peter Malone
http://www.ne.se/enkel/graal
http://sv.wikipedia.org/wiki/Graal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar