Etiketter

onsdag 4 september 2013

friluftsliv (paddla)




Jag har valt att planera en paddling.

Det man ska tänka på är att man:

Inte använda kläder som inte tål vatten eller som man är rädd om. eftersom det kan hända att man antingen välter, trillar i eller så kan man helt enkelt bara få vatten på sig på många olika sätt.. Därför är det bra att ha med extra ombyte i plastpåsar som man tejpar igen med t.ex silvertejp så att inte vattnet kommer in så lätt i påsarna.

Eftersom man är på vattnet så finns det ingenting som kan hålla fast kanoten därför är det viktigt att inte ställa sig upp i kanoten för  då kan kanoten välta och det kan hända olyckor t.ex man kan slå i huvudet om man trillar på en sten eller så kan kanoten komma på en. Man ska alltid använda flytväst för att om man slår i huvudet medans man trillar i så flyter man upp.


Har man inte en kanot är det bra om man hyr en från en kanotuthyrning. Och tänker man vara ute länge så kan det vara bra att ha med stormkök eller fika så att man kan stanna någonstans och äta. Det är bra om man har med en mobiltelefon som man förvarar vatten tätt, man kan använda sig utav vanliga plastpåsar som man knyter ihop så det blir hel tätt. Det är bra om olyckan är framme så att man kan ringa efter hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar